Usein kysytyt kysymykset

Milloin sulkiskausi alkaa ja missä pelivuoroja pidetään?

Kausi alkaa elokuussa koulujen alkaessa ja päättyy keväällä toukokuun lopulla, mutta innokkaimmat pelaajat harjoittelevat myös kesällä. Kotihallimme on Halikon liikuntahalli. Lisävuoroja on otettu myös Hanhivaaran liikuntakeskuksesta.

Pitääkö olla kokemusta, jotta voi liittyä seuraan?

Halikon Sulkis ei tällä hetkellä järjestä ohjattua toimintaa aikuisille, joten emme valitettavasti pysty tarjoamaan opastusta tai neuvontaa peliuraansa aloitteleville aikuisille. Alle 18-vuotiaat voivat osallistua juniorivuoroille, jossa pelikokemusta ei tarvitse olla ollenkaan.

Minkä ikäisenä voi aloittaa pelaamisen?

Sulkapallon harrastamisessa ei ole ikärajoja. Pelaamisen voi aloittaa jo noin 5-vuotiaasta alkaen, mutta ihan yhtä hyvin myös aikuisenakin. Nuorena aloittaessa kehittyminen ja oppiminen on usein nopeaa ja monet varhain aloittaneet ovatkin saavuttaneet peliurallaan merkittävää kilpailumenestystä. Resepti pelikentällä menestymiseen on pitkälti treenaamisen motivaatiossa ja pelissä vaadittavien ominaisuuksien kehittämisen varassa, mutta myös hyvä fysiikka ja pelin lukemisen taito ratkaisevat paljon.

Halikon Sulkiksella ei ole valmennustoimintaa alle kouluikäisille. Alle 18-vuotiaat voivat kuitenkin osallistua junioriryhmään.

Kuinka usein harjoituksia on?

Vakiovuoroja järjestetään useamman kerran viikossa Halikon liikuntahallissa ja Hanhivaaran liikuntakeskuksessa.

Junioreilla (alle 18v) on yksi ohjattu treenipäivä viikossa. Lisäksi juniorit pääsevät pelaamaan omatoimisesti muilla juniorivuoroilla.

Lisää tietoa harjoituksista löydät pelivuorot-sivulta.

Onko seurassa tasoryhmiä? Voiko vain harrastaa vai pitääkö myös kilpailla?

Seurassamme on niin harrastelijoita kuin kilpapelaajiakin. Kilpaileminen on täysin vapaaehtoista ja pelivuoroille voi tulla pelaamaan rennosti mukavassa porukassa.

Milloin pääsee kilpailemaan? Millaisia ja missä kilpailuja on?

Eritasoisia kilpailuja järjestetään Turun alueella noin kerran kuukaudessa. Kansallisia kisoja ja harrastekisoja pelataan ympäri Suomea, joista jokaiselle löytyy sopivia kilpailuja omien taitojen mukaan. Kilpailut järjestetään pääosin viikonloppuisin. Salon seudulla järjestettävistä harrastekisoista pyritään informoimaan Halikon Sulkiksen Facebook-sivuilla, WhatsApp-ryhmässä, kotisivuilla sekä Salon kaupungin tapahtumakalenterissa.

Sulkapalloliiton alaiset kilpailut löytyvät Sulkapalloliiton kilpailukalenterista.

Maksut ja vakuutukset?

Sulkapallon harrastaminen on melko edullinen harrastus. Ajantasaiset hinnat jäsenyys- ja pelimaksuista ovat nähtävissä jäsenyys ja maksut-sivulla.

Sulkapalloliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvien pelaajien on hankittava itse kilpailulisenssi Suomisportista. Lisää tietoa lisenssistä Sulkapalloliiton sivuilla.

Pelimaksut ja lisenssi eivät automaattisesti sisällä vakuutusta, joten jokaisen on huolehdittava omasta vakuutuksestaan.

Pitääkö osallistua talkoisiin?

Seuran pelimaksut pyritään pitämään edullisena jäsen- ja kisamaksuista saatavilla tuloilla, joten seuran toimintaan toivotaan jäseniltä aktiivista osallistumista ja innokkaita jäseniä toivotaan lisää seuran toimintaan mukaan. Ketään ei kuitenkaan velvoiteta osallistumaan talkoisiin.