Sulkapallo kehittää kuntoa ja kestävyyttä monipuolisesti

Sulkapallo on suosittu harrastus, joka tarjoaa monia etuja niin fyysiselle terveydelle kuin henkiselle hyvinvoinnillekin. Sulkapallon pelaaminen on erinomainen tapa panostaa aktiiviseen ja monipuoliseen elämäntapaan, joka samalla kehittää useita pelikentällä ja myös sen ulkopuolella tarvittavia tärkeitä ominaisuuksia, kuten notkeutta, tasapainoa, lihaskestävyyttä ja koordinaatiokykyä.

​Kevyet pelivälineet ja oman tasoinen pelikumppani tuo nopeasti onnistumisen iloa ja kuin huomaamatta kasvattaa kuntoa. Rasitustason säätely on täysin pelaajien itsensä määrättävissä. Kunnon kehittymisen ja osaamisen myötä saadaan lisää tehoa harjoitukseen. ​Sulkapallopeliin kuuluvat nopeat suunnan vaihdokset, mahdolliset hypyt ja monipuolinen liikkuminen palloa tavoiteltaessa, jolloin kehoon kohdistuu rasitusta monella eri tavalla.

Sulkapallon harrastaminen voi myös tuoda monia positiivisia vaikutuksia henkiseen hyvinvointiin. Se tarjoaa sosiaalisen ympäristön, jossa voit tavata uusia ihmisiä, luoda ystävyyssuhteita ja olla osa yhteisöä. Harrastus tarjoaa myös mahdollisuuden haastaa itseään, asettaa tavoitteita ja saavuttaa niitä, mikä voi lisätä itsetuntoa ja itseluottamusta, samalla auttaen lievittämään stressiä ja parantamaan mielialaa.

Kaiken kaikkiaan sulkapallon aloittaminen harrastuksena voi tuoda paljon iloa, terveyshyötyjä ja positiivisia vaikutuksia elämääsi. Se tarjoaa loistavan mahdollisuuden panostaa liikuntaan ja aktiiviseen elämäntapaan, kehittää fyysisiä taitoja ja samalla luoda uusia ystävyyssuhteita ja parantaa henkistä hyvinvointia. Sulkapalloa voi harrastaa rennosti tai tavoitteellisesti, omien ehtojen ja kykyjen mukaan. Saatat hyvinkin löytää itsesi ennen pitkää harraste- tai jopa kilpasarjoista entistä kovempien tavoitteiden ympäriltä.

Tietoa sulkapallon tekniikasta ja varusteista

Suosittelemme tutustumaan Raision Sulkapalloilijat ry:n Jarmo Jousimon koostamaan Sulkapalloa-oppaaseen, joka sisältää monipuolisesti tietoa lajin perusteista. Oppaassa on avattu selkokielisesti ja hyvin tiivistetysti paljon oleellista tietoa sulkapallon aloittamisen ja harrastamisen eri osa-alueista. Oppaassa perehdytään mm. lyöntitekniikoihin ja mailan otteisiin, varusteiden ja mailojen hankintaan sekä niiden ominaisuuksiin ja kirjaviin merkintöihin, erilaisten pallojen valikoimaan ja niiden eroavaisuuksiin unohtamatta peliasusteita, sulkapallon etikettiä ja lyhyttä katsausta lajin historiaan. Lukemalla oppaan saat hyvän käsityksen lajista ja siihen liittyvistä elementeistä.

 

Halikon Sulkis toivottaa sinulle antoisia hetkiä sulkapallon parissa!